Adopteren/vrijmaken van vierkante meters voedselbosgrond.

De Groenenberg

Uitnodiging aan voedselbos-vrienden en relaties, Onder het motto ‘Pioniers maken het Voedselbos VRIJ!’ organiseren wij op vrijdagmiddag 12 mei in Voedselbos te Glimmen een Voedselbos-Pioniers bijeenkomst. Van 4 tot 6 ‘s middags is iedereen die wil investeren in een duurzame en financieel stabiele toekomst voor het Voedselbos welkom. Tijdens de presentatie, die gehouden wordt op het Voedselbosterrein aan de Meentweg 22a, vertellen we over het Voedselbos-Pioniers-plan en de vorderingen van het Educatiecentrum. En natuurlijk zijn er authentieke hapjes en drankjes uit het voedselbos!

Lokale gemeenschap
Het initiatief van Voedselbos te Glimmen is inmiddels uitgegroeid tot een stichting met een kleine bruisende Voedselbos-gemeenschap: vrijwilligers met pioniersgeest die gedreven zijn om bij te dragen aan een duurzame toekomst, trekken dit van de grond. Deze pioniers zijn op zoek naar versterking. Want alleen met een sterke lokale gemeenschap kunnen we deze 3 hectare voedselbos met educatie centrum goed laten ‘wortelen’ in de grond. Vorig jaar is de grond, tot dan toe in particulier bezit, overgedragen aan de stichting Voedselbos te Glimmen. Nu is voor iedereen de weg vrij om te helpen het Voedselbos ‘vrij te maken’ (van financiële verplichtingen). Pioniers gezocht!
In de presentatie van het Voedselbos-Pioniers-plan laten we zien waarom en hoe iedereen al vanaf 10 euro één vierkante meter Voedselbos ‘vrij’ kan maken, of de afbouw van het Educatiecentrum kan helpen realiseren.
Vrijwilliger Rieneke die zich meteen als Voedselbos-Pionier meldde omschreef het zo: “Het is belangrijk voor onze toekomst om met elkaar en in harmonie met grond om te gaan. En dit is hiervoor een prachtige plek met prachtige mensen”. Na afloop van de presentatie kan iedereen onder het genot van een authentiek Voedselbos-hapje en –drankje rondkijken, vragen stellen en Voedselbos-Pionier worden. De stichting is officieel
een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) dus giften zijn (onder voorwaarden) aftrekbaar van de belasting.
Aanmelden of direct bijdragen via de website Deelname is gratis, wel graag aanmelden met het oog op de catering. Aanmelden kan tot en met 9 mei via contact@voedselbosglimmen.nl. En weet je iemand die ook graag lokaal wil investeren in duurzaamheid? Meld hem of haar ook aan, want samen komen we verder. Wie niet kan komen op 12 mei kan direct via de website www.voedselbosglimmen.nl bijdragen als Pionier, zowel voor het vrijmaken van de grond als het sponsoren van het Educatiecentrum.