Rondleiding door Angelien Coco Martin voor geïnteresseerden op woensdag 18 oktober van 14.30 – 16.30 en vrijdag 27 okt. van 13.30 -15.00 uur.

De Groenenberg

Expositie Kop Op!

Angelien Coco Martin toont portretten in Beelden en Schilderijen in De Groenenberg te Glimmen

Adres: Markeweg 17, Glimmen . Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 10 – 17.00 u.

Van 5 september tot 29 oktober a.s. exposeert Angelien Coco Martin in De Groenenberg te Glimmen met zowel schilderijen als beelden. De beelden zijn in de vitrinekasten geplaatst, ook in de nieuwe expositieruimte van De Groenenberg, de Tuinkamer. Portretten vormen het kernthema in haar werk. Ze heeft daarbij vaak een vast model, Elisabeth, waarvan we in het affiche (zie hieronder) ook een afbeelding benut hebben.

Angelien groeide op in Breda maar woont al sinds 1999 in Roden. Na haar studie Kunstgeschiedenis en Iconologie (Universiteit Utrecht) heeft ze aan verschillende scholen en opleidingen Kunstgeschiedenisonderwijs gegeven.  Maar omdat ze haar kinderen wilde portretteren, is ze ook zelf beeldend kunstenaar geworden. Haar Kunstacademie-opleiding rondde ze af op de Foudgumse School (2011) en nadien heeft ze meermaals geëxposeerd, vooral in het Noorden. Ze is geboren in Etten-Leur, maar woont en werkt tegenwoordig in Roden, van waaruit ze ook lezingen en artistieke workshops organiseert. Zie verder haar website:  www.angeliencocomartin.nl

Zelf vindt ze dat ze haar visie op het wezenlijke in het leven en in haar kunst,  het best heeft verwoord in een ‘lijfspreuk’ uit 2012, die we hieronder citeren, ook omdat het nadrukkelijk op dat centrale thema van de expositie, portretteren, betrekking heeft: 

Portretteren

 

Niet kijken, maar zien.

Niet waarmaken, maar waarnemen.

Geen deadline, maar de tijd nemen.

Doen, maar vooral ook niet doen.

Afstand nemen, ruimte maken,

om te reflecteren.

Luisteren naar de eigen ziel,

om contact te maken met de ander.