Kunst in het dorpshuis De Groenenberg opening 14 januari

De Groenenberg

9 januari tot 3 maart 2023

Frederiek en ik van de Commissie Exposities waren op uitnodiging van Dolf Verlinden naar zijn atelier in Groningen gekomen. Een hoge imposante ruimte vol met zijn kunstwerken. Indrukwekkend om te zien. We waren er niet om zijn werk te bewonderen maar om schilderijen en ruimtelijk werk van zijn overleden moeder Miep Verlinden-Becker uit te zoeken voor een expositie in ons dorpshuis van 9 januari tot 3 maart 2023. Dolf vertelde enthousiast over zijn moeder. Wat een bijzondere vrouw. Ze was al vroeg begonnen met tekenen en schetsen en koos voor het beroep kleuterleidster. Gedurende deze periode werd haar interesse voor tekenen verder ontwikkeld. Jaren later heeft ze zich meer toegelegd op het schilderen, mede gestimuleerd door haar echtgenoot en Dolf. Haar stijl is moeilijk in een kader te vangen. Abstracte en realistische kunst wisselen elkaar af. Dolf vertelde dat ze een grote bewondering had voor Picasso, Karel Appel en Vincent van Gogh.. (we zagen dat inderdaad terug in haar werk). Ze heeft ook veel inspiratie opgedaan tijdens haar reizen naar New York en Parijs. De  boekjes die in de vitrinekasten geëxposeerd zijn, staan vol met die tekeningen en schetsen. Ze heeft ze allemaal bewaard en stonden bij Dolf keurig gerangschikt in een doos in zijn atelier. Het was moeilijk kiezen.. We hebben geprobeerd om de mooiste schilderijen en boekjes uit te zoeken maar dat viel niet mee. Of het gelukt is kunt u zelf gaan beoordelen. U kunt het prettig geprijsde werk ook kopen. De grote zaal is helaas niet altijd toegankelijk in verband met de bridgeclubs, maar de rest van de ruimtes wel.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van deze expositie te zijn. Dolf is ook aanwezig met zijn broers en zal ongetwijfeld meer vertellen over het interessante werk van zijn moeder.

De opening van deze expositie is: Zaterdag 14 januari om 16.30 tot 18.00 uur.

Ria Caspers 
Commissie Exposities

Bent u toch in Haren? Loop dan even bij ‘t Clockhuys binnen waar werk van Wilhelmina Zoutewelle geëxposeerd wordt. Papier, reliëfs/objecten.