Kunst in het dorpshuis september & oktober 2022

admin

U is het vast wel eens opgevallen wanneer u het dorpshuis kwam bezoeken. Kleurrijke schilderijen aan de muur en driedimensionaal werk in de vitrines. De afgelopen jaren zijn er verschillende exposities in het dorpshuis De Groenenberg geweest. Deze werden verzorgd door de Commissie Expositie: Frederiek Reitsma, Ria Caspers, Saskia de Boer en Jan Berenst. Ze doen hun best elke twee maanden weer iets nieuws in de Groenenberg en ook in het Clockhuys in Haren neer te zetten en op te hangen. 

Frederiek en Ria bezoeken kunstenaars, Saskia is voorzitter en Jan regelt de financiën. Samen ontstaat er iets moois. Op deze plek in de Glimmerlei zal ik steeds nieuwe kunstenaars introduceren en iets vertellen over hun werk. Deze maand kunt u bijvoorbeeld glaswerk in de vitrinekasten aantreffen van Linda van Huffelen. Ze maakt gebruik van twee technieken:

Techniek 1. De stapelingstechniek. Bij deze techniek worden veel glasplaatjes versmolten tot grotere
objecten. (De Groenenberg in Glimmen)
Techniek 2. Gefused glas dat na het stoken wordt opgeblazen met perslucht. ( Het Clockhuys in Haren) 

Als u geïnteresseerd bent in Linda’s werk kunt u ook nog naar haar atelier in Norg gaan. Ze zal u er graag meer over vertellen. Aan de wanden kunt u het werk van Bas van Delden bezichtigen. Hij maakt groot monumentaal en kleurrijk werk. Als u er voor staat zult u merken dat het krachtig, levendig en energiek is. Al benieuwd? Kom dan naar het dorpshuis, verbaas u en geniet.
De expositie loopt van 9 september t/m 29 oktober 2022.