Laatste nieuws april 2023

De Groenenberg
Wanneer u in ons dorpshuis een presentatie wilt geven dan kunt u gebruik maken van een beamer en/of een beeldscherm. Wij zijn blij met deze voorzieningen, ze horen er bij, omdat we steeds meer met onze laptop of ipad dingen duidelijk kunnen en willen maken. Gelukkig hebben we hiervoor wat subsidie ontvangen en een beamer gewoon cadeau; we zijn er heel blij mee en deze investeringen zijn belangrijk voor het gebruik van de Groenenberg.

De afgelopen periode waren er meerdere activiteiten in de Groenenberg. De activiteiten van onze VVV, in het kader van Koningsdag; een voorstelling met ‘Rengers Verraad’, een groot succes en voor herhaling vatbaar; de muziekmiddag met de band ‘Play it hard’, waar te weinig mensen waren terwijl de muziek geweldig was; en de gewone dingen die er wekelijks of maandelijks zijn lopen daar gewoon tussendoor. Er komt nog een excursie in Appelbergen met begin en einde in de Groenenberg met Kees van Son en een Groenenberglezing met Jacqueline Stefels. Houdt de agenda in de gaten. Dat kan overigens ook op onze geheel vernieuwde website: de hele agenda staat er op. We denken na over andere activiteiten in ons dorpshuis en vragen ook u als mede-dorpsbewoners of er wellicht ideeën zijn of mensen die iets zouden willen doen in de Groenenberg. Er is volop ruimte in de weekenden, maar ook in de week zijn er mogelijkheden, bijvoorbeeld omdat een enkele vereniging te klein is geworden en minder gebruik maakt van de ruimte. We merken dat het vroegere Jeugdhonk ook steeds meer wordt gebruikt, dat is mooi. Denkt u ook aan de exposities die er zijn in ons bargedeelte en daar waar eerder de huiswerkbegeleiding zat.

Het seizoen is weer bijna afgelopen. Dat wil niet zeggen dat het dorpshuis niet meer open zou zijn; integendeel, u kunt er volop terecht, ook voor een kopje koffie op dinsdag, woensdag of donderdag overdag, vanaf half tien in de morgen, van harte welkom; of om een activiteit te houden, neem gerust contact op met Henk. 

Jan Hommes, voorzitter de Groenenberg