Laatste nieuws februari 2023

De Groenenberg

Begin januari hadden we zoals gebruikelijk samen met Plaatselijk Belang onze nieuwjaarsbijeenkomst. Het was erg gezellig en we hebben beiden iets kunnen zeggen over waar we mee bezig zijn voor het komende jaar. Voor de Groenenberg betekent dat op zoek naar nieuwe activiteiten in ons dorpshuis. Een deel van onze gebruikers heeft last van krimp en de schietvereniging is gestopt en ons Glemmini heeft het lastig (toneelspelers: kom op, doe mee, meld je!).

Regelmatig krijg ik de vraag of we het financieel nog een beetje redden. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren goed financieel beleid gevoerd, waardoor we wat reserves hebben. Het nadeel daarvan is dat we niet voor een aanvulling van de gemeente in aanmerking komen voor de energiekosten; het voordeel is dat we ons redelijk kunnen redden. Natuurlijk moeten de hoge energiekosten niet te lang duren, maar voorlopig gaat het goed. We willen in uw aandacht aanbevelen twee ruimtes die beschikbaar zijn. Het zogeheten Jeugdhonk, dat we geschikt hebben gemaakt voor veel meer activiteiten; ga gerust eens even kijken en neem eventueel contact op met onze beheerder, Henk Wildeboer. Het is een gezellige ruimte met beeldscherm en geschikt voor groepen tot zo’n 25 mensen, hangt een beetje af van wat je wilt doen. En daarbij de ruimte tussen het Jeugdhonk en de bar, waar eerder Remco zat met de huiswerkbegeleiding. Deze ruimte moeten we nog opknappen, maar is nu al prima te gebruiken voor vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Vanaf heden zijn we wel meer open; naast de momenten dat er activiteiten zijn is dat de gehele dag op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf een uur of 9. Sandra kan u dan voorzien van koffie, thee of iets anders. Dus mocht u een kopje koffie willen drinken of met iemand afspreken, dat kan prima in ons dorpshuis op deze dagen. Ook zijn we dan open om de exposities te bezichtigen.

Uiteraard zijn we ook nog steeds betrokken bij het zogeheten ‘beweegplein’. We hopen dat het er van komt. Noteert u ook vast de datum van 26 maart, muziekmiddag van 15.00-17.00 uur de band ‘Play it hard’ en ze noemen zichzelf een Hardbop Jazzcombo. We organiseren dat samen met Plaatselijk Belang. Van harte uitgenodigd.

Jan Hommes, voorzitter de Groenenberg