Laatste nieuws oktober 2023

De Groenenberg

Vrijdag 13 oktober hebben we met een mooie groep mensen twee geheel vernieuwde ruimtes in de Groenenberg officieel in gebruik genomen: de tuinkamer, dat is de ruimte waar eerder de huiswerkbegeleiding zat en de ruimte die we nog steeds het jeugdhonk noemen, maar die voor van alles en nog wat gebruikt kan worden. Deze laatste ruimte leent zich ook goed voor feestjes op beperkte schaal, informatie bij onze beheerde Henk Wildeboer en als uitgangspunt hanteren we ook hier: de drankjes via het dorpshuis, eten moet je zelf eventueel via een cateraar regelen, want dat doen wij niet.

Ook is deze avond de nieuwe tentoonstelling geopend met prachtig geschilderde mensen, mooie beelden en andere schilderijen en de verrassing van de avond was de onthulling van het geschilderde hoofd van de ons allen bekende Glimmenaar Willem, die onze post brengt, maar ook zo veel andere dingen doet. Deze avond hebben we overigens ook onze faciliteiten laten zien, zowel het prachtige beeldscherm als ook de beamers in het bargedeelte en de grote zaal.

We hadden al lange tijd het verlangen om duidelijker te kunnen aangeven waar we onze ingang hebben. Er zijn zo veel manieren om het gebouw binnen te komen, dat mensen vaak niet weten waar ze naar binnen moeten. Er is een lichtbak gekomen met daarop in het groen de letters ‘Groenenberg’, verlicht en daarmee een duidelijke markering.

In het najaar zijn er weer verschillende activiteiten, waarbij we van sommigen niet precies weten hoe en wat, maar het vrijdagavond-café en een kerstbijeenkomst staan op het programma en ik zou zeggen; houd de agenda op onze website www.de-groenenberg.nl in de gaten, waar alle activiteiten en websites van de verenigingen en clubs te zien zijn.

Jan Hommes
voorzitter de Groenenberg