Laatste nieuws september 2023

De Groenenberg

De ingang naar de Groenenberg is vanaf nu goed gemarkeerd. Groene letters, die in het donker oplichten, wijzen de weg naar de juiste deur en daar zijn we blij mee. Niemand hoeft meer te twijfelen, het is duidelijk waar u naar binnen kunt.

Wanneer u dan binnen bent zijn er vier ruimtes die benut kunnen worden voor bijeenkomsten, vergaderingen en andere activiteiten. Het bargedeelte, de grote zaal, de zogeheten Tuinkamer en het voormalige Jeugdhonk. Vier ruimtes, die alle vier hun eigen sfeer hebben, maar ook alle vier tegelijk kunnen worden gebruikt. En mocht u een beeldscherm nodig hebben, dat is aanwezig, een behoorlijk grote; een laptop aansluiten, internet gebruiken, het is allemaal mogelijk in de Groenenberg.

In de grote zaal is een podium, kan ook worden ingezet. Bovendien hebben we nog een uitstekende beamer in de grote zaal voor een echt groot scherm en een kleinere in het bargedeelte. Onze beheerder informeert iedereen graag over de mogelijkheden die we kunnen bieden.

We hebben sinds kort een keuken met een mooie oven om gerechten klaar te kunnen maken en uiteraard de onvermijdelijke frituur. In de Groenenberg hebben we talloze mogelijkheden om samen te komen en dingen te doen op een prachtige plek bij ons in Glimmen. We willen het van harte bij u aanbevelen. Er zijn twee dingen die we belangrijk vinden: een goede communicatie met onze beheerder om de zaken goed te laten verlopen en wij bieden uit onszelf geen mogelijkheid om te eten, terwijl het niet kan buiten het afnemen van de drankjes van de bar m.a.w.; eten moet worden geregeld van buiten, drankjes via de bar. Er is in de week overdag en in de weekenden volop ruimte in ons gebouw.

Vrijdag 13 oktober is iedereen van harte welkom voor een hapje en een drankje in de Groenenberg, laat het de ‘Vrijdagmiddagborrel’ oftewel de ‘vrijmibo’ zijn. Dan openen we officieel onze Tuinkamer en het vroegere Jeugdhonk. We zullen dan laten zien wat er mogelijk is. Van harte uitgenodigd.

Zondag 17 september is Honey Jarr, de muziekband die al eerder in Glimmen was, in de Groenenberg om te spelen, u bent allen van harte uitgenodigd. Dit is vooralsnog de laatste muziekmiddag in ons dorpshuis, omdat de belangstelling te laag is om het te laten renderen. Jammer, maar zo gaat het soms.

Woensdag 6 september was de gebruikersavond, ons jaarlijkse overleg met de gebruikers van de Groenenberg. Mocht u dat hebben gemist en nog wel iets te melden hebben dan houden wij ons van harte aanbevolen.

In november volgend jaar stopt Henk Wildeboer als beheerder van de Groenenberg. Dat betekent dat we op zoek gaan naar een nieuwe. De voorbereidingen daarvoor zijn gestart, al duurt het nog een heel seizoen, maar mocht er iemand zijn die het vermoeden heeft dat hij of zij of samen daarvoor belangstelling heeft dan kunt u zich de komende tijd melden bij ondergetekende.

En onze vernieuwde website heeft de meest actuele informatie over alles aangaande ons dorpshuis.

Jan Hommes, voorzitter de Groenenberg

j-hommes@home.nl

06-11689072